2017

ET KJEMPENDE MENNESKE

Edvard Grieg og fjellet – fortalt i hans egne ord. Monolog bestilt av Olsokskomitteen, Lom kommune. Fremført på Bygdemuseet, Olsok 2017.

 

2016

EN MANN KOM NED FRA RAET

Bestillingsverk fra Sarpsborg kommune i anledningen byens 1000-årsjubileum, 2016. Et teaterverk på 45 minutter som tar for seg oldtidshistorien til regionen, med vekt på bronsealder og jernalder. Premiere: Sarpsborg Scene, november 2016. Ny-oppsetning sommeren 2017, som del av Olavsfestivalen i Sarpsborg.

 

2013

MUNCHS MØDRE

(Omreisende teater)  Bestillingsverk for Fredrikstad kommune.

Historien om Munchs slekt i Fredrikstad, fortalt for Den kulturelle spaserstokk.

12 forestillinger.

 

NEVER, KULER OG FLASKER MORFIN

(Vandreteater)  Bestillingsverk for Vestfold Festspillene

Dramatikken i Munchs Åsgårdstrand, med start ved Munchs Hus. 3 forestillinger.

 

2010

CASTRAKSJON – BENDIK RIIS

(Helaftens teater) Bestillingsverk for Østfold Teater. Helaftens stykke om livet til kunstner Bendik Riis. En historie om å finne veien hjem. Dette var da den største satsingen noensinne for Østfold Teater, og den første gangen teatret tok et helaftens stykke på turné til fylkets største saler.

 

2009

VINTERREISEN

(En-akter)  Bestillingsverk for Østfold Fylkeskommune. Kort stykke som realiserer det mytologiske verdensbilde som ny forskning har tolket inn i helleristninger fra bronsealderen.

 

SKYGGENS DAG

(Monolog) Bestillingsverk for Olavsdagene. Fortelling fra bronsealderen. Skrevet for å markere åpningen av Opstad kulturminnefelt, ett av de største i landet.

 

2007

BLUE MOUNTAIN

(Opera libretto) Bestillingsverk av Det norske blåseensemble. Produsert av Festspillene i Bergen. Oppført på Ultimafestivalen, Oslo, oktober 2007. CD utgitt av Bridge Records, New York i 2008. Nye produksjoner i USA - bl.a. University of Connecticut, nov. 2013

 

2001

BLÅMANNEN

(Helaftens teater) En studie av arv i kunstnerlivet. Forteller historien om Griegs siste dager. Fire forestillinger på Bibliotekets Aula, Fredrikstad.

 

MILLENNIUM

Bestillingsverk for Fredrikstad kommune. Historisk scener fra kommunens liv. Kommunens feiring av overgang til nytt årtusen.

 

1999

BIRKEKRONEN

(Spel) Bestillingsverk for Hedekas teaterselskap. Produsert av Hedekas kommun, Bohuslän. Historisk spel om Kong Sverre og birkebeinerne.

 

1996

HEIA BJØRN! DU ER GUTTEN!

Produsent: Østfold teater. Monolog om kulturkollisjoner mellom kultur og idrett. 2 forestillinger på Askim teaterfestival i 1996. 2 forestillinger på universitetsteatre i Trondheim under VM på ski i 1997.

 

1989

SiINGING THE DREAM OF KALLAND

(Hørespill)  Produsent: BBC RADIO. Hørespill (prisbelønnet av BBC) om en forfatters spaltet personlighet.